event

Här presenterar vi ett axplock från våra och andras event, möten och konferenser. Du kan även finna information under Kalendarieum

SYNMÄSSAN
Med anledning av pandemin fick Svensk Syn ställa in Synmässan i Stockholm, Göteborg och Malmö våren 2020. Sannolikt kommer inte heller en fysisk Synmässa (inkl utställning) vara genomförbar under 2021, eventuellt kan en digital Synmässa arrangeras under hösten 2021. Allt beror på pandemins utveckling och vi följer myndigheternas rekommendationer och riktlinjer kontinuerligt. Så snart vi vet mera kommer vi informera er här och i andra kanaler inom branschen.

 

bidrag/stipendium

Det finns fonder och stipendier att söka för både privatpersoner med synnedsättning och för yrkesverksamma. Via internet kan du hitta en hel del matnyttigt. Här nedan listas några.

UTBILDNINGAR.

Det finns en rad utbildningar idag för yrkesverksamma inom syn. Svensk Syn samarbetar med Föreningen För Synrehabilitering, FFS som sammanställer och ger information över dessa utbildningar

visning hjälpmedel

Vill din förening eller arbetsplats ha visning av synhjälpmedel? Fyll i förfrågan i vårt kontaktformulär. Gäller främst större grupper. Visning för enskilda får ske via förfrågan HJÄLPMEDEL DIREKT.

Ta ställning

Tycker du att samhället inte tar tillräckligt ansvar för de som har en synnedsättning. Tycker du att de ekonomiska stöden är för dåliga. Saknar du ledsagarservice eller tycker att Färdtjänsten fungerar dåligt. Vår rekommendation är att du ansluter dig till någon av intresseföreningarna vi nämnt tidigare. Som ensam medborgare har du svårt att påverka politiska beslut – men föreningen har mer muskler. En billig investering för en bättre vardag.
 .

workshops/mässor

Vill din förening eller arbetsplats ha visning av synhjälpmedel? Fyll i förfrågan i vårt kontaktformulär. Gäller främst större grupper. Visning för enskilda får ske via förfrågan HJÄLPMEDEL DIREKT.

ge oss tips

Har du något på hjärtat? En god idé, en rekommendation, ett förbättringsförslag. Skicka oss gärna några meningar via vårt kontaktförmulär.